داستان انتخاب سرمربي تيم ملي واليبال ايران ادامه دارد و حالا گزينههايي از آرژانتين، صربستان و ايتاليا مطرح هستند.
به گزارش
سلام لردگان به نقل از
خبرگزاري فارس، کار گزينههايي مانند رزنده، آلکنو، هوگ، آناستازي و استويچف با ايران به سرانجام نرسيد؛ هرکدام بنا به دليلي نپذيرفتند که در ايران کار کنند و حالا داستان انتخاب سرمربي تيم ملي همچنان ادامه داد.
هر روز نامي مطرح ميشود که در مرحله کنوني بايد گفت هيچکدام از آنها رسمي نيستند؛ يعني هيچ مسئولي در فدراسيون واليبال آنها را معرفي نکرده است. نام چندين مربي که از ابتدا روي ميز آقاي رئيس بود، اما توافقي با آنها حاصل نشد؛ از بين آن گزينهها همچنان نام يک مربي باقي مانده و او کسي نيست جز مائورو بروتوي ايتاليايي.
بروتو متولد سال 1969 است. اين مربي 47 ساله که در رشته فلسفه تحصيل کرده است، هيچگاه يک بازيکن حرفهاي واليبال نبوده است، اما از سال 1994 و در حالي که فقط 25 سال داشت مربيگري را آغاز کرد. سالهاي اوليه دوران مربيگري بروتو در تيمهاي سطح پايينتر مانند سري A2 ايتاليا گذشت تا سال 2001 که سرمربيگري پياچنزا را بر عهده گرفت.
بروتو پس از جابهجايي چند باره ميان تيمهاي باشگاهي مختلف ايتاليا و دو تيم از يونان، از سال 2010 سرمربي تيم ملي ايتاليا شد. او پيش از آن از سال 2005 تا 2010 سرمربيگري فنلاند را تجربه کرده بود و به علاوه چند سالي به عنوان دستيار در تيم ملي ايتاليا کار کرده بود.
کسب عنوان بهترين مربي سال 2007 فنلاند از جمله افتخارات بروتو پيش از سرمربيگري ايتاليا بود. وي همچنين به عنوان مربي تيم ملي ايتاليا، طلاي قهرماني اروپا، نقره و برنز المپيک و نقره المپيک را هم به دست آورد.
از سال 2010 که بروتو با تيم ملي ايتاليا به موفقيت هاي نسبتا خوبي دست يافت اما حضور او روي نيمکت لاجوردي پوشان در سال 2015 و پس از ليگ جهاني آن سال پايان يافت. بروتو در آن مسابقات و در آستانه مرحله نهايي ليگ جهاني چهار بازيکن مطرح تيمش از جمله ايوان زايتسف فوق ستاره واليبال جهان را به دليل بينظمي از اردو اخراج کرد تا نشان دهد در مقابل بازيکن سالاري به شدت قاطعانه عمل ميکند، البته اين اقدام بروتو و اختلاف او با ستاره در نهايت باعث کنار گذاشتن سرمربي شد.
به هر حال ظاهراً او خودش براي حضور در ايران اعلام آمادگي کرده و از طرفي يکي از گزينههاي فدراسيون ايران هم محسوب ميشود و بايد ديد که آيا توافقي بين طرفين حاصل مي شود يا خير. با بررسي تمام گزينههايي که توان هدايت تيم ايران را دارند ميتوان به مربيان محدودي رسيد. نامهايي مانند «خاوير وبر» آرژانتيني هم از جمله گزينههايي است که توان هدايت واليبال ايران را دارد، چراکه سابقه نشان داده که آرژانتينيها عملکرد خوبي در ايران دارند.
وبر آرژانتيني در سال 1966 به دنيا آمد و در زماني که بازيکن بود توانست با تيم ملي آرژانيتن مدال برنز بازيهاي المپيک تابستاني 1998 را به دست آورد. وي تا سال 2013 و به مدت 5 سال سرمربي تيم ملي واليبال کشورش بود و در اين مدت با تيم ملي آرژانتين مقام نهم قهرماني واليبال جهان 2010، مقام پنجم المپيک 2012 لندن و چهارمي ليگ جهاني 2011 را کسب کرد.
خاوير وبر، ميتواند حالا يکي از گزينههاي جدي براي نشستن روي نيمکت تيم ايران باشد و اين موضوع شايد يک علت واضح هم داشته باشد؛ در حال حاضر با وجود اينکه تيم ملي ايران سرمربي ندارد، اما خوان سيچلو به عنوان مربي با فدراسيون قرارداد دارد. سيچلو هم آرژانتيني هست و شايد ترکيب اين دو مربي روي نيمکت تيم ملي بتواند مفيد واقع شود.
ورزش ايران هميشه ارتباط خوبي هم با مربيان صرب داشته است. يکي ديگر از مربياني که قابليت نشستن روي نيمکت تيم ملي واليبال ايران را دارد «ايگور کولاکوويچ» است؛ او 51 ساله سن دارد و اهل مونتهنگرو سابقه است. کولاکوويچ سرمربيگري تيم ملي واليبال صربستان را در دو جامجهاني 2006 و 2014 برعهده داشته است. او در المپيکهاي 2008 پکن و 2012 لندن با تيم ملي صربستان به مقامهاي پنجم و نهم رسيده است و 2 عنوان نايب قهرماني و يک مدال برنز ليگ جهاني به همراه يک عنوان قهرماني و يک نايب قهرماني اروپا در کارنامه خود دارد.
شايد تنها با نگاه به رزومه يک مربي نتوان درخصوص او قضاوت کرد، اما واقعيت اين است که با اين کار به خيلي از نکات ميتوان پي برد. با توجه به اينکه واليبال ايران به يک مربي با تجربه، پخته و در عين حال با انگيزه نياز دارد به نظر ميرسد گزينههايي مانند بروتو، وبر و کولاکوويچ از شرايط مناسبي برخوردار باشند، هرچند که گزينههاي ديگري هم هستند که ميتوان با زير ذرهبين قرار دادن آنها بيشتر به حضورشان در ايران فکر کرد.
به هر حال بايد منتظر ماند و ديد که سکان هدايت تيم ملي واليبال ايران به چه گزينههاي داده خواهد شد؟ خوان سيچلو، مربي آرژانتيني تيم ملي ايران کارش را در کنار مردي از کشورش، ايتاليا يا صربستان ادامه ميدهند و يا اينکه خودش نفر اول کادر فني ميشود؟ خيليها اعتقاد دارند که برخي آدمها ساخته شدهاند براي اينکه نفر دوم باشند و سيچلو از آن دست آدمها است. بايد منتظر ماند و ديد که رايزنيهاي فدراسيون واليبال به کجا ختم ميشود و نام چه گزينهاي را بايد مقابل سمت سرمربيگري تيم ملي واليبال ايران بنويسيم!
انتهاي پيام/ر